domingo, 30 de octubre de 2011

Collioure (Cotlliure) la perla del Roussillon (Rosselló)

La petita vila de Collioure (Cotlliure) és una de les més boniques de la Côte Vermeille (Costa Vermella) al Roussillon (Rosselló), a l'extrem sud de la costa mediterrània de França.

Situada a la badia homònima, es destaca pel seu imponent Château Royal (Castell) situat just davant del mar, des de les seves muralles es pot contemplar una esplèndida vista del poble i el seu fantàstic entorn.  També hi ha l'església de Notre-Dame-des-Anges (o dels Àngels) que té com a campanar un antic far reconvertit, les cases del centre històric estan pintades amb colors càlids fet que hi donen un aire acollidor, aquests mateixos colors, d'altra banda pintats harmoniosament, va fer que a principis de segle XX pintors de les corrents fauvistes i dadaïstes passessin llargues estades en aquesta vila, entre ells els reconeguts Matisse o Derain.
Des de l'església i a través del moll s'accedeix a la petita Chapelle Saint-Vincent (Capella de Sant Vicenç) que protegeix els mariners.

Un altre indret imprescindible per visitar és el cementiri municipal, on hi ha enterrat el poeta espanyol Antonio Machado, mort a l'exili després de fugir de la Guerra Civil Espanyola.

Un passeig al voltant de tota la costa, fa que hi hagi unes immillorables vistes sobre el Mediterrani per un cantó i per l'altre la Serre des Albères (Serra de l'Albera).

Pels voltants és recomanable fer una excursió a visitar algun dels cellers del famós vi de Banyuls, o visitar també la portuària vila de Port-Vendres.

Gastronòmicament no deixeu de tastar les anxoves de Collioure, producte local, els dolços vins de Banyuls o tota la varietat de fruites i verdures que ens ofereix la Plaine du Roussillon (Plana del Rosselló), on destaquen les cireres, els albercocs, els préssecs i les ametlles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario