martes, 1 de noviembre de 2011

El Retiro, un espai de calma dins Madrid

El Parque del Retiro és un dels pulmons verds de Madrid, la capital espanyola.  Està situat al bell mig de la ciutat molt a prop de la zona de museus de la ciutat al districte homònim, té un extensió de 118 hectàrees, cosa que el converteix en un important pulmó de la capital.

La pau i la tranquil.litat es brinden en aquest espai verd, la seva gran extensió i els seus diferents espais fan d'aquest lloc un espai d'oci privilegiat tant per a autòctons com per a foranis. 

L'entrada més coneguda del parc, és l'accés des de la Puerta de Atocha amb el Paseo de las Estatuas i els seus jardins, entre aquestes estàtues podem destacar entre altres la de Ramon Berenguer IV, la de Doña Urraca o la de Sancho IV de León y Castilla. A més tota la part central està ajardinada de manera molt ben cuidada.  Ja a dins del Parc trobem alguna estàtua d'importància com la monumenal dedicada a Clara Campoamor.

La natura hi és ben present, amb tots els seus jardins, uns 23,000 arbres i molts arbustos.  Es destaca especialment "La Rosaleda" amb diversos tipus de roses de tots colors.  També és important mencionar l'espai al voltant del "Palacio de Cristal" amb castanyers, xipresos i un llac, durant les estacions de l'any les tonalitats de la natura canvien especialment apreciables en aquest agradable espai per passejar.  L'anteriorment mencionat "Palacio de Cristal" data de finals de segle XIX, és l'edifici més imponent del Parc i actualment acull exposicions temporals. La fauna també hi és present en especial la presència d'esquirols i alguns insectes.

Si abans hem parlat del llac del "Palacio de Cristal", aquest és petit en comparació al gran "Estanque" llac del parc amb el monument a Alfonso XII, al voltant d'aquest gran llac, a la seva riba es fan tot tipus d'activitats al carrer ja siguin titelles, estàtues de mim o petites paradetes de venda de llaminadures.

També hi ha fonts monumentals com la del "Ángel Caído" al bell mig del parc o la de "La Alcachofa" a l'extrem sud-oest del Parc, fet que juntament amb l'antiga "Casa de Pescadores" entre altres, ajuden a monumentalitzar aquest espai.


La quantitat de camins, ideals per passejar o anar amb bicicleta, la calma i la natura que s'hi respira fa que sigui un lloc de visita obligada si un dóna una volta per Madrid.

No hay comentarios:

Publicar un comentario