domingo, 18 de marzo de 2012

Le Marais, tradició i modernitat parisenques

El barri parisenc del Marais està situat a la riba dreta del Sena. Va començar a tenir certa importància al segle XIV quan es va començar a urbanitzar sobre l'antic "Marais", zona pantanosa que cobria aquesta zona de l'actual París. És actualment una zona de moda per autòctons i turistes, gràcies al seu animat ambient homosexual a la rue de la Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie, i els bars i locals de disseny als carrers del voltant, o bé donant un tomb per la zona jueva, la més important de França.

Comencem el passeig, per aquesta zona a la Place des Vosges, construïda al 1605, aquesta elegant plaça totalment simètrica està envoltada per seixanta-sis bellíssimes cases senyorials, considerada com la plaça més bonica de la ciutat, d'ambient relaxat ideal per passejar-hi i degustar-hi un bon cafè en algun dels seus "cafés" o fer-hi també alguna compra. Si marxem cap a l'oest per la Rue des Francs Bourgeois a l'alçada del número 23 trobem el Musée Carnavalet. Aquest museu, situat a l'edifici homònim del segle XVI és un immens espai amb uns bonics jardins al seu interior dedicat a la història de la ciutat de París des de la Pre-història fins a l'actualitat. No només ocupa, l'edifici homònim sinó també l'Hôtel Le Peletier del segle XVII i l'edifici de l'Orangery, els edificis mateixos en mereixen una atenció especial. De fet aquest és un dels millors museus parisencs, digne de fer-hi una visita ben pausada.

Just davant del Musée Carnavalet hi trobem l'Hôtel de Lamoignon construït al segle XVI i que actualment és la seu de la Biblioteca Històrica de la ciutat. Seguint la mateixa ruta, a la banda esquerra hi ha el barri jueu, amb carrerons, sinagogues, així com bells edificis del segle XVIII a la rue de Rosiers. Però no és fins que arribem a la Rue du Temple, on trobem el Musée d'Art et Histoire du Judaïsme, un encantador museu que repassa des de l'època medieval fins a l'actualitat la densa història jueva de França, gràcies a les seves col.leccions, fotografies i documents històrics, no en va França és la seu de la més important comunitat jueva de la Unió Europea.

A la mateixa Rue du Temple, però més al sud hi trobem el barri gai de París, ple de botigues, bars i galeries d'art i disseny és actualment una de les zones més de moda de París, però alhora també les més cares. Ben a prop ens arribem a un dels actuals emblemes de la capital francesa el Centre Georges Pompidou. Aquest vanguardista edifici és seu del Museu d'Art Modern, ple de sales amb obres de Miró, Picasso, Matisse o Kandinsky, a part d'exposicions temporals així com bones vistes de la ciutat des de les galeries i terrasses superiors.

D'allà ens podem dirigir cap a l'Hôtel de Ville (l'ajuntament de la ciutat), aquest imponent i preciós edifici del segle XIX, es troba davant d'una preciosa i a la riba del Sena, just a l'altra banda hi trobem la famosa Île de la Cité, el cor històric de París, que mereix, però, una altra merescuda visita a part.

No hay comentarios:

Publicar un comentario