
El punt de partida torna a ser la Gare (Estació Ferroviària), situada al viaducte ferroviari que creua la ciutat pel sud, encara que curiosament el vestíbul es troba a sota les vies arran de carrer. Sortint de l'estació passejarem per l'arbrada Avinguda Feuchères amb plataners a banda i banda que conviden a sufocar el calor estival, arribarem a l'Esplanade Charles de Gaulle, un dels espais verds més coneguts i concorreguts de la ciutat, està presidida per la Fontaine Pradier, una monumental font del segle XIX i que representa al·legòricament la ciutat de Nîmes.
A tocar de l'Esplanade, hi ha el que és el monument més gran i important de la ciutat, les Arènes de Nîmes (foto 1, panoràmica aèria). És l'anfiteatre romà més gran i més ben conservat de França i un dels millors conservats de l'antic Imperi Romà, construït al segle I a.C., té forma ovalada de 133 metres de llarg i 101 d'ample i una alçada de 34 grades. Perfectament restaurat, a sota de les grades diversos espais ben indicats conviden a conèixer la història d'aquest gran monument francès, començant per tota la seva esplendor en època romana fins a les actuals curses de braus. De fet Nîmes és una de les capitals taurines de França, les Arènes són actualment el lloc de cel·lebració de les "Corridas" i les "Férias" de Nîmes. A l'espalanda del voltant de les Arènes, trobem una estàtua de bronze del torero local Nimeño II (foto 2, amb les Arènes) mort al 1991. Aquesta tradició taurina fan de Nîmes una de les ciutats més hispàniques de tot França.

Seguim cap al nord, pràcticament als afores de la ciutat trobem un dels parcs de la ciutat, i com no podia ser d'origen romà: són els Jardins de la Fontaine. Si bé és cert que no va ser fins al segle XVIII quan van començar a tenir l'aspecte actual, jardins d'aspecte italià tenen una gran avinguda central amb canals i un llac central, presidit per la l'estàtua de la ninfa i altres estàtues al·legòriques. A la part baixa del parc, a tocar dels canals hi ha un altre dels importants monuments romans, el Temple de Diana les restes del qual també han estat restaurades. Una escalinata puja cap a la part alta del parc, amb vegetació mediterrània i tropical com alzines, pins o cedres. A la part més alta del parc trobem la Tour Magne, un monument gal·lo-romà, antiga torre de guaita de forma octogonal, té una escalinata interior que permet accedir a dalt de tot a 32 metres d'alçada i que és un esplèndid mirador no només dels Jardins de la Fontaine, sinó de tota la ciutat de Nîmes.

No hay comentarios:
Publicar un comentario